ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ



για επικοινωνία : 6981878718 – 6932577567
protovoulia-nikaias@googlegroups.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Παίρνουν τα μέτρα τους γιά τα μέτρα


Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=160194

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Τους βλέπαμε μεγάλους, γιατί ήμαστε σκυφτοί, σηκώσαμε κεφάλι, θα σκύψουνε αυτοί...». Το σύνθημα αυτό ακούγεται τις τελευταίες μέρες στις γειτονιές της Αθήνας. Μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ, στους δρόμους και τα στενά των συνοικιών δεν περισσεύει μόνο η οργή. Αλλά ξεκίνησε και η δράση.

«Στόχος μας είναι η αφύπνιση των πολιτών», λένε οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου, οι οποίοι προτάσσουν την αλληλεγγύη ως όπλο. Σε πολλές περιοχές της χώρας οργανώνονται καθημερινά γενικές συνελεύσεις κατοίκων. Ο στόχος είναι διπλός: Να διαλυθεί το επικίνδυνο μείγμα φόβου, σιγής και ανασφάλειας που διακατέχει αρκετούς πολίτες μετά την επιβολή των σκληρών μέτρων και να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και κοινής δράσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κόσμος που έφτανε στο δημοτικό καφενείο του Νέου Κόσμου στο λόφο Λαμπράκη κρατούσε φυλλάδιο στο οποίο δέσποζε ένα καυστικό σκίτσο για τα γεγονότα των ημερών: «"Τα λεφτά υπάρχουν" έλεγαν προεκλογικά. Πού να φανταστώ ο μαλάκας ότι εγώ τα είχα!» ομολογεί ο μισθωτός στη συμβία του, δεμένος χειροπόδαρα.

Είναι μία από τις πρώτες συνελεύσεις που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή κατοίκων από τον Νέο Κόσμο, το Παγκράτι και το Μετς. Στην αρχή το κλίμα είναι χλιαρό και ο κόσμος λίγος. Φαίνεται όμως ότι με το πικρό χιούμορ της γελοιογραφίας ταυτίζονται πολλοί.
«Μην ανησυχείτε. Σε λίγο θα γεμίσει», ενθαρρύνει η κυρία Γεωργία όσους ανησυχούν από τη μικρή προσέλευση. Και έχει δίκιο. Σε μισή ώρα, ο χώρος γεμίζει.

«Δεν είναι δα και δύσκολο να βρεις συνοδοιπόρους, που θέλουν να απορρίψουν στην πράξη ένα πακέτο μέτρων που υπόσχεται φτώχεια και ανεργία για τους πολλούς», συμπληρώνει ο διπλανός της.

Στον Γιώργο, κάτοικο Ν. Κόσμου, δεν περισσεύει το χιούμορ: «Το πολιτικό σύστημα απέδειξε ειδικά αυτό το διάστημα πόσο αναξιόπιστο είναι. Πώς να τους πιστέψεις; Ξεχνούν τα υπεσχημένα από τη μία μέρα στην άλλη. Τρέφω πολλές ελπίδες για αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ».

«Σας παρακαλώ μην αναφερθείτε σε κόμματα και κομματικές ταμπέλες», συμπληρώνει η Ελπίδα. «Εδώ ήρθαμε ως πολίτες.Το γεγονός βέβαια ότι κάποιοι από εμάς είναι πολιτικοποιημένοι δεν είναι μεμπτό. Ωστόσο, εδώ δεν εκπροσωπούμε κανένα κόμμα, κανέναν φορέα».

Η Ελπίδα παίρνει πρώτη το λόγο: «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι στιγμές είναι δύσκολες. Στην κατάθλιψη και την απραξία, όμως, μας οδηγούν τρία πράγματα: Πρώτον, ότι μας έπεισαν από τα τηλεοπτικά παράθυρα ότι είμαστε υπεύθυνοι για το χρέος. Δεύτερον, ότι ο καθένας μόνος του είναι αδύναμος. Και, τρίτον, μας έπεισαν ότι η κατάσταση είναι μονόδρομος. Ολα αυτά είναι μεγάλα ψέματα».

Λίγα μέτρα πιο κάτω, η Αργίνη κουνάει το κεφάλι και φαίνεται να συμφωνεί: «Στόχος των συνελεύσεων είναι η αφύπνιση των πολιτών. Θα επιδιώξουμε να μάθουν όλοι τι είναι τα μέτρα και πόσο τους θίγουν».

Οι προτάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Αρκετοί πολίτες όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν αμαχητί τα νέα μέτρα, αλλά προτείνουν ακόμη και λύσεις αυτοδιαχείρισης των οικονομικών θεμάτων, αρχικά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης: «Δεν θα κατηγορήσω τους κυβερνώντες για κλέφτες, γιατί δεν έχω αποδείξεις. Μπορώ να πω όμως ότι είναι ανίκανοι. Κι επειδή εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι Ελληνες, δεν υπήρξαμε ποτέ φοροφυγάδες, καλούμαστε όμως τώρα να πληρώσουμε τα σπασμένα, σκέφτομαι πως εμείς ως πολίτες μπορούμε να εμπλακούμε στον έλεγχο των χρημάτων που φεύγουν από τις τσέπες μας», λέει ο Γιάννης.

Αργά το βράδυ, η συνέλευση καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις: Τη δημιουργία ταμείου ανέργων, τη στήριξη συνοικιακών μαγαζιών και -το βασικότερο- τη γνωστοποίηση παντού της επόμενης κινητοποίησης.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Πέμπτη, 6/5, στις 6 μμ

Μετά τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε μετά την πτώση της χούντας, συνεχίζουμε...
ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο - περικύκλωση της Βουλής, ώρα 6 μ.μ.




Καταγγέλουμε τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας των τριών εργαζομένων στη Μαρφίν.
Αυτοί "πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις Διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις. Σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες έχει και η κυβέρνηση η οποία όπως φαίνεται δεν υπολόγισε το μέγεθος και την έκταση των συνεπειών που έχουν για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες οι αποφάσεις της που αφορούν στην οικονομική παράδοση της χώρας μας στην τρόικα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ, αλλά και στις διαχρονικές απαιτήσεις του ντόπιου κεφαλαίου" Από ανακοίνωση ΟΤΟΕ



Τρίτη 4 Μαΐου 2010

5 ΜΑΙΟΥ 2010
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ
ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η Ε.Ε. & ΤΟ Δ.Ν.Τ.

ΣΤΙΣ 10.30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
Απο την σημερινή συγκέντρωση και πορεία των εκπαιδευτικών
ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση



Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ

ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ!

ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ-48 ΩΡΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 4-5 ΜΑΊΟΥ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Την κινητοποίηση στηρίζει, με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ, που καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.



Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μάη 2010 αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων στις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν τόσο στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 4 Μάη όσο και στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου τη συγκεκριμένη μέρα.



Πάντως, η πρώτη μαζική απάντηση των εργαζομένων αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη, καθώς και η ΓΣΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.



Την ίδια ημέρα, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί το ΠΑΜΕ, ζητώντας από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια.


Σε 48ωρη προχωρούν στις 4 και 5 Μαΐου και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, μετά τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Στην απεργία της Τετάρτης, θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ

πηγη Ελευθεροτυπία

ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
ανακοινωσε

Δευτέρα 3/5 6:30 περικύκλωση Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα



Τρίτη -συμμετοχή στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ
Συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα καθώς και περικύκλωση της Βουλής το απόγευμα της Τρίτης.

Τετάρτη-Συμμετοχη στη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση των συνδικάτων στις 12 στο πεδίο του Άρεως και των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς και του Δικτύου Συνδικαλιστών Σύριζα στις 10:30 στο Μουσείο.


Σάββατο συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα






Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Αν δε γίνει τώρα δε θα γίνει ποτέ.

Είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από την ηττοπάθεια, την απαισιοδοξία και το φόβο με τη συμμετοχή μας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και στις επιτροπές ενάντια στα μέτρα που συγκροτούνται ανά γειτονιά.

Πέρα από πολιτικές απόψεις και κομματικές τοποθετήσεις, ας βάλουμε όλοι και όλες τα δυνατά μας για την κινητοποίηση όλων.

Αν δε στείλουμε μήνυμα μαζικής αντίδρασης θα τους ανοίξει η όρεξη και σύντομα θα επιστρέψουν και με νέα μέτρα, όπως οι ίδιοι άλλωστε επαναλαμβάνουν.