ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ



για επικοινωνία : 6981878718 – 6932577567
protovoulia-nikaias@googlegroups.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την υψηλή επιτήρηση της ΕΕ προσπαθεί λέει να μας βγάλει από την κρίση. Και αυτό το κάνει προσφέροντας κι άλλη κρίση! Κρίση και φτώχεια για τους εργαζομενους, τους συνταξιούχους , τα λαϊκά στρώματα. Αλλά και περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο, τις τράπεζες, τους βιομηχάνους.

  • Μειώνουν τους μισθούς, κόβουν τον 14 μισθό και ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο…
  • Προαναγγέλλουν τις περικοπές μισθών, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα...
  • Διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα…Μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας…
  • Αυξάνουν το ΦΠΑ και άλλους έμμεσους φόρους λεηλατώντας και άλλο το ήδη πενιχρό εισόδημα μας…

Τα μέτρα που επιβάλει το Πρόγραμμα Σταθερότητας κάνουν πράξη όσα χρόνια τώρα διεκδικούσαν οι τράπεζες, ο ΣΕΒ, τα νεοφιλελεύθερα επιτελεία της ΕΕ, δηλαδή την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία ευθύνη για το έλλειμμα και το χρέος. Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που χρόνια τώρα υπηρετούν και δεν φορολογούν το κεφάλαιο, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τα ΜΜΕ, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία κάνοντας τους πλουσίους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους Οι εργαζόμενοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσαν το κόστος της ανάπτυξης (δηλαδή της αύξησης της κερδών) καλούνται τώρα να πληρώσουν και το κόστος της κρίσης. Όσοι θησαύριζαν τα προηγούμενα χρόνια να συνεχίσουν να θησαυρίζουν λεηλατώντας τις ζωές μας.

· Οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη 11.800.000.000€ το 2009

· Το 1 δισ. ευρώ άγγιξαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και το 2009 και αντίστοιχα είναι και τα κέρδη των άλλων τραπεζών.

· Την τετραετία 2004 – 2008 από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25 %, χαρίστηκαν στις μεγαλοεπιχειρήσεις πάνω από 5.100.000.000€

· Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31.000.000.000€ στο δημόσιο ενώ η εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών ετησίως φτάνει τα 8.000.000.000€ Να προσθέσουμε σε αυτά ότι Ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν κοστίζει 1.000.000€ ημερησίως (365.000.000€ ετησίως) και η αγορά των φρεγατων από την Γάλλια κόστισαν 2.500.000.000€. Χρήματα πολλαπλάσια από αυτά που συγκέντρωσαν από την επιδρομή στο εισόδημα μας.

Λένε ότι θα καταστραφούμε αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Τα μέτρα τους μας βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, σπρώχνουν την χώρα σε βαθιά οικονομική ύφεση χωρίς καμιά προοπτική διεξόδου. Η πραγματική καταστροφή είναι ευρω-θηλεια του Σύμφωνου Σταθερότητας και η εφαρμογή των μέτρων.

· ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΜΑΖΙ ας ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση με υπόδειξη των Ευρωπαίων ¨ προστατών ¨ μας. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν αφήνει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις ή για διαιρέσεις, πρέπει να αντιδράσουμε τώρα , αλλιώς έρχονται κι άλλα μέτρα. Εμείς που ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία καλούμε όλους τους ανθρώπους αυτής της πόλης , την Δημοτική Αρχή , τις δημοτικές κινήσεις , τα συνδικαλιστικά σωματεία , τους μαζικούς κοινωνικούς φορείς , να καταδικάσουν τα μέτρα και όσους τα στηρίζουν αλλά και να συντονίσουν μαζί μας τα βήματα τους σε μια ανοιχτή , πλατιά , δημοκρατική , επιτροπή αγώνα


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγώνα στη Νίκαια

ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και το Σύμφωνο Σταθερότητας

για επικοινωνία : 6981878718 – 6932577567 protovoulia-nikaias@googlegroups.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου