ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ



για επικοινωνία : 6981878718 – 6932577567
protovoulia-nikaias@googlegroups.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ-48 ΩΡΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 4-5 ΜΑΊΟΥ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Την κινητοποίηση στηρίζει, με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ, που καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.



Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μάη 2010 αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων στις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν τόσο στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 4 Μάη όσο και στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου τη συγκεκριμένη μέρα.



Πάντως, η πρώτη μαζική απάντηση των εργαζομένων αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη, καθώς και η ΓΣΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.



Την ίδια ημέρα, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί το ΠΑΜΕ, ζητώντας από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια.


Σε 48ωρη προχωρούν στις 4 και 5 Μαΐου και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, μετά τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Στην απεργία της Τετάρτης, θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ

πηγη Ελευθεροτυπία

ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
ανακοινωσε

Δευτέρα 3/5 6:30 περικύκλωση Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα



Τρίτη -συμμετοχή στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ
Συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα καθώς και περικύκλωση της Βουλής το απόγευμα της Τρίτης.

Τετάρτη-Συμμετοχη στη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση των συνδικάτων στις 12 στο πεδίο του Άρεως και των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς και του Δικτύου Συνδικαλιστών Σύριζα στις 10:30 στο Μουσείο.


Σάββατο συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου