ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ



για επικοινωνία : 6981878718 – 6932577567
protovoulia-nikaias@googlegroups.com

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010



29 ΙΟΥΝΗ 2010 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η Πρωτοβουλία Αγώνα των κατοίκων της Νίκαιας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας με πανό και την συμμετοχή δεκάδων Νικαιωτών στην συγκέτρωση και πορεία στη Βουλή

μπροστά στη βουλή μαζί με τα αβθμια σωματεία και αλλες κινήσεις πολιτών .



Τίποτα δεν τελείωσε σήμερα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την ενημέρωση των κατοίκων της πόλης μας και πέρνουμε πρωτοβουλίες για δράσεις ενάντια στα μέτρα.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Δημοσίευμα ενδεικτικό της κατάστασης σε κόσμο της βάσης του ΠΑΣΟΚ ενόψει και της απεργίας της 29ης Ιούνη

http://www.enet. gr/?i=news. el.article&id=176007

Αγριο κράξιμο στον Ξυνίδη από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους

Ενταση άνευ προηγουμένου, με πρωταγωνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στο εργασιακό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εκδηλώθηκε χθες στην Ιπποκράτους, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που συγκάλεσε ο γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος δέχθηκε τα οργισμένα πυρά τους και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα.

Μέχρι και τη γραβάτα του έβγαλε ο Σ. Ξυνίδης για να καλμάρει τους συνδικαλιστές, αλλά μάταια... Τελικά, αποχώρησε από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό Η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε καθώς μουρμούρες, γιουχαΐσματα και εκφράσεις όπως «είστε κλεισμένοι στα γραφεία σας και δεν ξέρετε τι γίνεται στον κόσμο...», «δεν αντέχετε να ακούσετε αλήθειες», «σε λίγο θα μας κυνηγάει ο κόσμος», «το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε ακόμα, θα μιλήσει τώρα...», κυρίως από συνδικαλιστές της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, δημιούργησαν ένα σκηνικό χάους. Το κλίμα πυροδότησε και η αποχώρηση του κ. Ξυνίδη μόλις μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης κι ενώ είχε μιλήσει συνεχώς διακοπτόμενος. Μέχρι και το ντύσιμό του ενόχλησε κάποιους, που του φώναξαν «βγάλε τη γραβάτα...». Κι αυτός την έβγαλε λέγοντας «αφού έχετε πρόβλημα με τη γραβάτα θα τη βγάλω...». Αποχώρησε επικαλούμενος υποχρέωση να παραστεί σε άλλη σύσκεψη στη Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους συνδικαλιστές που τον κατηγόρησαν για «ασέβεια». Συνδικαλιστές μετέφεραν ένα κλίμα θυμού και οργής των συγκεντρωμένων, που στην αρχή ήταν περισσότεροι από 300.
Ο κ. Ξυνίδης κινήθηκε στην κυβερνητική γραμμή. Μόλις άρχισε να υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι μονόδρομος και να δικαιολογεί τα πεπραγμένα και την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο, ξεσηκώθηκαν οι περισσότεροι. Η ένταση συνεχίστηκε κι όταν άρχισαν να μιλάνε οι ίδιοι οι συνδικαλιστές. Ο πρώτος που πήρε το λόγο, ο Γ. Μότσιος, και ήταν και ο μόνος, ζήτησε σε μάλλον ήπιους για την περίσταση τόνους διορθωτικές κινήσεις αλλά το ακροατήριο είχε άλλη άποψη. Δεν στράφηκαν εναντίον του, όμως το κλίμα είχε ξεφύγει. Δεν έλειψαν κι εκείνοι που έλεγαν ότι κάποιοι πήγαν στη συνεδρίαση για να προκαλέσουν και όχι για να ακούσουν ή να συζητήσουν.
Ηπιοι οι βουλευτές
Κι ενώ στον χώρο των συνδικαλιστών επικρατούσε αυτή η πρωτοφανής ένταση, στον χώρο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι τουλάχιστον χθες έγινε προσπάθεια εκτόνωσης και μείωσης των αντιδράσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Πολιτικής, όπου ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε τους βουλευτές για το εργασιακό, μόνο τρεις μίλησαν κι αυτοί σε χαμηλούς τόνους (Αικατερίνη Περλεπέ - Σηφουνάκη, Γ. Φλωρίδης, Δημ. Κουσελάς), σε χαμηλούς τόνους και οι βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός έγιναν δεκτές με σχετική ικανοποίηση.
Νωρίτερα το μεσημέρι ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δηλώσει στον «Σκάι» ότι δεν θα ψηφίσει το εργασιακό αν η κυβέρνηση δεν δώσει διαβεβαιώσεις ότι όσοι απολυθούν και είναι πάνω από 55 ετών, θα εξασφαλίσουν τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι τη σύνταξή τους με προγράμματα κοινωνικής εργασίας ή με άλλο τρόπο

Ένας ΑΓΩΝΑΣ υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και της ζωής που μας κλέβουν,

οδηγώντας μας 100 χρόνια πίσω, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!


Θα τους αφήσουμε να μας κάνουν ΣΚΛΑΒΟΥΣ ?


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να πάρουν όλα τα μέτρα πίσω! Να ακυρώσουμε το μνημόνιο της ντροπής!

Να βγουμε όλοι στους δρόμους!



Αυτή την ΤΡΙΤΗ 29/6 - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

όλοι στις 11.00π.μ. ( Στουρνάρη & Πατησίων – ΑΘΗΝΑ

συμμετέχουμε μαζικά με το πανό της ΚΙΝΗΣΗΣ μας στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων

η προσυγκέντρωση μας για να πάμε όλοι μαζί είναι στις 10 πμ. στο περιβολάκι



Στηρίζουμε την πρωτοβουλία επιτροπών πολιτών και σε όλη την Ελλάδα και τη

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/6 στις 6.30μμ. πλ. Δαβάκη (Περιβολάκι)

μαζευόμαστε για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά να μην ψηφίσουν την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Κύριοι Βουλευτές ψηφίστε ΟΧΙ - κινητοποιήσεις πολιτών E-mail

«Κύριοι βουλευτές, ψηφίστε ΟΧΙ» - Συνεχίζουμε!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της χτεσινής διαμαρτυρίας στα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Α΄ και Β΄ Αθήνας, συνεχίζουμε σήμερα Παρασκευή με νέο ραντεβού στις 6:30 μ.μ. στα ΕΛΤΑ της πλατείας Συντάγματος, Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Αλλά και την παραμονή της απεργίας, το απόγευμα της Δευτέρας 28/6, θα βρεθούμε στην Αθήνα (Οφθαλμιατρείο, Σίνα και Πανεπιστημίου) και στη Νίκαια (πλατεία Δαβάκη).

resize of p7240035

Καλούμε τους βουλευτές να πουν ΟΧΙ σε ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Τους καλούμε να συμπεριφερθούν ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του ΔΝΤ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γνωρίζουν ότι, πέρα από την απειλή της διαγραφής τους από τον κ. Παπανδρέου –που υλοποιεί το τελείως ανάποδο πρόγραμμα από αυτό που προεκλογικά εξήγγειλε– υπάρχει και η απειλή της διαγραφής από τον ελληνικό λαό…

Χτες επισκεφθήκαμε τα γραφεία του κ. Πρωτόπαπα (πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ…), του κ. Χυτήρη, του κ. Σκανδαλίδη, του κ. Παπουτσή, του κ. Παπαϊωάννου και της κας Β. Παπανδρέου. Στα 2 πρώτα βρήκαμε τους σαστισμένους υπαλλήλους τους, τα υπόλοιπα τα βρήκαμε κλειστά ή είχαν ειδοποιηθεί και δεν μας άνοιγαν. Κολλήσαμε το κείμενο «Θα το θυμόμαστε» στις εισόδους όλων των γραφείων. Μετά έπεσε η πρόταση να επισκεφθούμε και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Εκεί είχαμε γνήσια σοσιαλιστική αντιμετώπιση, αφού μετά από λίγο μας τίμησε με την παρουσία της μια διμοιρία ΜΑΤ, την οποία υποδεχτήκαμε με το σύνθημα «Έβγα Γιώργο για να δεις τα παιδιά της αλλαγής» και «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔΝΤ».

Δείτε το κείμενο που επιδώσαμε στους βουλευτές καθώς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους στις οποίες μπορείτε να το στέλνετε ως μέσο πίεσης και ένδειξη διαμαρτυρίας.

Προωθήστε αυτό το μήνυμα, διαδώστε με κάθε τρόπο τα επόμενα ραντεβού μας :

>>> Σήμερα Παρασκευή 6:30 μ.μ. στα ΕΛΤΑ Συντάγματος, Μητροπόλεως και Φιλελλήνων

>>> Δευτέρα 6:00 μ.μ. στο Οφθαλμιατρείο, Σίνα και Πανεπιστημίου

>>> Δευτέρα 6:30 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη, Περιβολάκι - Νίκαια

>>> Δευτέρα 6:30 μ.μ. στην ΠΑΤΡΑ, στο κάτω μέρος της Πλ. Γεωργίου